Kom in actie voor het Belgisch Centrum voor Geleidehonden

Samen met jullie hulp kunnen wij meer mensen met een visuele beperking helpen aan een geleidehond. Wat doet een geleidehond precies? Hij helpt zijn blind of slechtziend baasje om zich veilig te verplaatsen. Dit door obstakels te ontwijken op de stoep, een stoeprand of een zebrapad aan te geven of door een zitplaats te zoeken in de bus of op de trein.

Als Belgisch Centrum voor Geleidehonden leiden wij al sinds 1990 deze honden op. Een opleiding duurt gemiddeld 20 maanden en kost ongeveer 25.000 euro. De geleidehondgebruiker moet hiervoor niets zelf te betalen. Hoe krijgen we dit voor elkaar? Dankzij evenementen, giften en nalatenschappen.

Momenteel leiden we 10 honden per jaar op. Dit cijfer moet naar omhoog want er wachten gemiddeld 40 mensen jaarlijks op geleidehond, een cijfer dat jaarlijks groeit. Hoe kunnen jullie ons hierbij helpen? Door op deze pagina een actie te organiseren voor onze organisatie.

Laat jij jezelf sponsoren tijdens een loopwedstrijd of vraag je steun voor jouw recordpoging? Start via onderstaande link je eigen actie. Geen idee wat te organiseren? Kijk dan bij de lopende acties en doe inspiratie op.

Organiseert een collega van je een actie? Of wil je meedoen aan de sportactie van je buurman? Sluit je hier aan bij een bijstaande actie!

 

 

Lees meer Lees minder
Wij hebben samen al 3.572 km afgelegd
Bekijk alle

Start zelf een actie of doe mee met je team, je collega’s, je klas of je loopclub. Kijk hieronder voor inspirerende acties van anderen.

Start actie
Bekijk alle

Geen bankkaart meer nodig: vanaf nu kan je ook doneren via de Payconiq by Bancontact-app.

04-02-2021 | 08:24 Betaal jij al geregeld mobiel in de winkel? Dan hebben we goed nieuws voor je, want vanaf nu kan je ook mobiel doneren. Je hebt dus alleen nog een smartphone met de Payconiq by Bancontact-app nodig. En die heb je altijd op zak, toch? Payconiq? Dankzij de Payconiq by Bancontact-app kan iedereen via zijn smartphone betalen bij handelaars en organisaties die gebruik maken van Payconiq. Vanaf nu kan dat dus ook bij het Belgisch Centrum voor Geleidehonden, en kan je dus mobiel doneren met de Payconiq by Bancontact-app. Wat zijn de voordelen? Je kan altijd en overal een gift doen.  Mobiel betalen is supermakkelijk: je hoeft alleen de QR-code op een folder of in een brief te scannen en je bent klaar. Of nog makkelijker: doneer rechtstreeks dankzij een geïntegreerde functie in de Payconiq by Bancontact-app. Hoe werkt doneren met de Payconiq by Bancontact-app? Open je Payconiq by Bancontact-app en scan onze unieke QR-code. Voer het bedrag in dat je wil doneren aan het Belgisch Centrum voor Geleidehonden.  Geef je pincode in om je gift te bevestigen. Of doneer rechtstreeks via de Payconiq by Bancontact-app: Open de Payconiq by Bancontact-app.  Ga naar ‘Diensten’ en klik vervolgens op ‘Mobiel doneren’.  Selecteer het Belgisch Centrum voor Geleidehonden.  Klik op ‘Doneren’.  Geef een bedrag naar keuze in.  Bevestig je betaling. Zo simpel is het!   Je ziet het: mobiel doneren is veilig en makkelijk. Heb je nog vragen over mobiel betalen? Op de website vind je het antwoord op al je vragen.    
Lees meer
Bekijk alle

Nadia

28-04-2022 | 16:02 Aan: Help ons helpen