De allerlaatste blog; een woordje uitleg over nazorg

29-04-2021 | 16:06

 Dag iedereen, 

Wat een eer om het allerlaatste blogbericht de schrijven binnen deze actie! Graag wil ik van dit moment gebruik maken om het een keer te hebben over nazorg. Afgelopen week ging ik op bezoek bij geleidehondgebruiker Valérie en geleidehond Jella, maar ook bij geleidehondgebruiker Jordy en geleidehond Gidget. Bij gebruikers die hun hond pas hebben, gaan wij het eerste jaar regelmatig op bezoek. Meer bepaald na 1, 3, 6 en 9 maanden. Daarna bezoeken we hen jaarlijks. 

 

Tijdens deze bezoeken kijken we vooral hoe het lukt met zowel de geleidehond als met de gebruiker. De gebruiker krijgt de kans om vragen te stellen of onder begeleiding nieuwe routes te studeren.  

 

Wat we vaak zien bij geleidehonden en honden in het algemeen is dat ze willen anticiperen op de gekende routes. Ze kennen de weg zo goed, dat ze hem sneller willen lopen. Zo lopen ze bijvoorbeeld schuin een zebrapad over of snijden ze een stuk weg af. Aangezien ze het minder precies doen, kan het soms zijn dat het minder veilig wordt. Dit sturen we bij de nazorg bij. Zowel Gidget als Jella deden op wat snelheidsfoutjes na hun werk zeker nog goed. 

 

Graag wil ik jullie allemaal bedanken voor de vele donaties van afgelopen maanden. Het was een plezier om te zien hoeveel mensen ons wouden steunen. Daarom een welgemeende merci aan iedereen! 

 

Groetjes

Marc