Wij deden mee! Een terugblik naar Open Bedrijvendag.

05-01-2023 | 11:01

Op zondag 2 oktober was de anders stille Syntra-site gezellig druk. We openden namelijk de deuren van onze toekomstige locatie tijdens Open Bedrijvendag. Geïnteresseerden en sympathisanten konden zo een eerste kijkje nemen op onze toekomstige locatie. Om onze organisatie verder te laten groeien om meer geleidehonden te kunnen opleiden, heeft het BCG de aankoopfase van de infrastructuur van Syntra opgestart. Het is ook mooi meegenomen dat er efficiënter zal kunnen gewerkt worden omdat alle afdelingen in hetzelfde pand ondergebracht worden.

Dat er velen nieuwsgierig waren naar ons toekomstige pand, bewees de grote opkomst. We mochten meer dan duizend mensen ontvangen en namen hen mee op een parcours doorheen onze werking. De sorteerders en vrijwilligers in de dopjesloods gaven uitleg over de actie, het sorteerproces en toonden de bezoekers wat ‘goede’ en ‘slechte’ dopjes zijn. Een 2de halte in de rondgang waren de lokalen die omgevormd zullen worden tot het nieuwe breedingcentrum. Daar gaven de medewerkers en vrijwilligers uitleg over de aanpak en de werking van het fokprogramma en konden de bezoekers zien hoe de toekomstige nestplaatsen voor de moederhonden zullen gebouwd worden. Ook in het toekomstige trainingscentrum werd er uitleg gegeven. De instructeurs waren allemaal aanwezig en gaven informatie over de opleiding van een hond tot blindengeleidehond. Tijdens de korte oefensessies met de honden die op dit moment in opleiding zijn, kregen de bezoekers een goed beeld van wat een geleidehond allemaal moet leren. Centraal in het gebouw bevindt zich het toekomstige cliëntenverblijf en daar werd door de medewerkers en geleidehondgebruikers uitleg gegeven over de ‘matching’ en de ‘class’. Bezoekers konden vragen stellen over het leven met een geleidehond en waarom de honden zo belangrijk zijn in het leven van de gebruikers. Na de donkere kamer, een belevingsruimte waar je een impressie krijgt van hoe het is om blind te zijn, konden de bezoekers genieten van een hapje of drankje. Liefhebbers van brocante haalden hun hartje op in de 2 kamers waar oude spulletjes voor de verkoop klaarstonden en voor de kleinsten was er ook een springkasteel en een standje met tijdelijke tattoos voorzien.

We zijn niet alleen fier op onze opendeur en op ons nieuw pand, we zijn ook ontzettend dankbaar voor alle steun die we ontvingen voor en tijdens Open Bedrijvendag. Het was verschillende van de bezoekers opgevallen dat er ontzettend veel, maar ook ontzettend enthousiaste vrijwilligers aan de slag waren. Een welgemeende bedanking aan alle aanwezigen, vrijwilligers en medewerkers om er samen zo’n mooie dag van te maken!