Een blik op de toekomst: het trainingscentrum.

09-03-2023 | 16:17

Beste vrienden van het BCG,
Beste sympathisant,

Het is weer tijd voor een nieuw blogbericht over onze verbouwingen. Vandaag nemen we jullie graag mee in de toekomstplannen voor het trainingscentrum.

Momenteel hebben we in het huidige trainingscentrum plaats voor 10 honden. Heel wat honden verblijven dan ook bij ons, maar sommigen komen ’s ochtends naar het centrum en gaan ’s avonds weer naar huis. Zij verblijven bij hun boardergezinnen, die tijdens de weekavonden en weekends voor hen zorgen. Overdag werkt een team van 5 trainers aan de opleiding van de honden, met tussendoor voldoende speeltijd en rustmomenten. Een gemiddelde opleiding duurt ongeveer 8 maanden.


Huidige kennels trainingcentrum

Het trainingscentrum op de nieuwe locatie zal in het hart van het pand gesitueerd zijn. Hier zullen 11 kennels voorzien worden. In elke kennel zullen een mand en bed staan en er is een eigen stukje gras voorzien. De kennels zijn dan ook de ideale uitvalbasis voor onze honden in opleiding.

 
Huidige situatie kennels                                                    Toekomstbeeld kennels

Daarnaast komt er ook een verzorgingsruimte, een werkruimte voor de instructeurs en een praktijkruimte voor de dierenartsen. Hierin zullen algemene voorzieningen aanwezig zijn zoals een onderzoekstafel, wasbak, koelkast en kastruimte , alsook een microscoop en het progesterontoestel. Hier zullen de honden in opleiding en pups in pleeggezinnen onderzocht worden.

Net zoals het breedingcentrum, zal dit één van de eerste afdelingen zijn die verhuisd wordt zodat we snel met het trainen van honden verder kunnen gaan. De uitbreiding van deze afdeling zal van zeer grote waarde zijn, willen we blijven groeien in het aantal honden dat we afleveren. We kijken daarom ook erg uit naar het moment dat we in het nieuwe gebouw mogen trekken.

 
 Huidige situatie trainingscentrum buiten              Toekomstbeeld trainingcentrum buiten

Wij kunnen altijd extra handen gebruiken die mee willen afbreken, verven, vegen,... enzovoort.
Laat ons zeker iets weten via bcg@geleidehond.be
Steun je ons liever met een gift? Dat kan via de doneerknop.