Samen met jullie hulp kunnen wij meer mensen met een visuele beperking helpen aan een geleidehond. Wat doet een geleidehond precies? Hij helpt zijn blind of slechtziend baasje om zich veilig te verplaatsen. Dit door obstakels te ontwijken op de stoep, een stoeprand of een zebrapad aan te geven of door een zitplaats te zoeken in de bus of op de trein.

Als Belgisch Centrum voor Geleidehonden leiden wij al sinds 1990 deze honden op. Een opleiding duurt gemiddeld 20 maanden en kost ongeveer 25.000 euro. De geleidehondgebruiker moet hiervoor niets zelf te betalen. Hoe krijgen we dit voor elkaar? Dankzij evenementen, giften en nalatenschappen.

Momenteel leiden we 10 honden per jaar op. Dit cijfer moet naar omhoog want er wachten gemiddeld 40 mensen jaarlijks op geleidehond, een cijfer dat jaarlijks groeit. Hoe kunnen jullie ons hierbij helpen? Door op deze pagina een actie te organiseren voor onze organisatie.

Laat jij jezelf sponsoren tijdens een loopwedstrijd of vraag je steun voor jouw recordpoging? Start via onderstaande link je eigen actie. Geen idee wat te organiseren? Kijk dan bij de lopende acties en doe inspiratie op.

Organiseert een collega van je een actie? Of wil je meedoen aan de sportactie van je buurman? Sluit je hier aan bij een bijstaande actie!

 

 

Lees meer
€ 7.891 opgehaald
Laatste donatie 06-04-2022 | 18:43
Kristel Ik heb gedoneerd omdat ik dankzij het BCG 2 fantastische geleidehonden heb. Milly die nu 2,5 jaar met pensioen is en Fyra mijn tweede geleidehond sinds mei 2020. Aan: BCG-All stars 2022

Belgisch Centrum voor Geleidehonden

Het Belgisch Centrum voor Geleidehonden is een nationale organisatie die de mobiliteit van mensen met een visuele beperking vergroot door de opleiding van blindegeleidehonden. Zodat dat zij in onze ‘ziende’ maatschappij weer op een veilige, meer ontspannen en efficiëntere manier een actieve rol kunnen spelen, zoals bijvoorbeeld zelfstandig winkelen, werken en deelnemen aan socioculturele activiteiten.