Wat gaan we bouwen?

Veel van de bestaande functies in het gebouw kunnen we overnemen. Toch is het gebouw ontworpen voor avondonderwijs en natuurlijk niet voor het verblijf van pups en honden.

Breeding centrum  

 

Een moederhond die gaat bevallen, wordt gedurende 8 weken apart gehouden van andere honden om ziekte te voorkomen. In een huiselijke kennel kunnen de pups zowel binnen- als buitenspelen. Er zijn 5 kennels voorzien, zodat meerdere nesten tegelijkertijd kunnen verblijven.

We voorzien een socialisatieruimte waar pups kunnen spelen. Daarnaast hebben we een dierenartsenpraktijk en een revalidatieruimte zodat moederhonden na de bevalling kunnen herstellen.  

Trainingscentrum

De honden in opleiding verblijven gemiddeld 8 maanden in het trainingscentrum. Ook van hen voorzien we kennels waar ze zowel binnen als buiten kunnen spelen en slapen. Ook in dit deel van het centrum hebben we een dierenartsenkabinet nodig. Daarnaast zijn er ook verschillende vergaderzalen en infolokalen voorzien.

Cliëntenverblijf

Wanneer een blinde of slechtziende persoon gematcht is aan zijn geleidehond, komt hij of zij gedurende 2 weken logeren op het centrum. Deze periode noemen we ‘de class’. Om elkaar beter te leren kennen, slapen het baasje en de hond vanaf dat moment bij elkaar in de kamer. 

Tijdens zo een class periode laten we meerdere blinde en slechtziende personen samen logeren op het centrum. Zo kunnen ze ervaringen delen en elkaar ondersteunen. Om het hen tijdens deze bijzonder periode zo comfortabel mogelijk te maken voorzien we een huiselijke leefruimte.