Welke honden hebben wij nodig?

Welke honden hebben wij nodig?


De pups die beginnen aan het traject tot geleidehond, selecteren we op basis van 4 pijlers.

Gedrag

 

Onze honden durven zelfstandig en onbevreesd hun baasje door het drukke verkeer te leiden én zijn heel erg rustig en kalm wanneer ze thuis zijn. Te speels of te veel jachtdrift zijn prima eigenschappen, helaas niet om blinden of slechtziende personen te begeleiden.

Medisch

 

Onze honden verkeren in topconditie. De teams geleidehond en gebruiker gaan zo hopelijk een lange en gezonde carrière samen tegemoet.

Ras

 

Wij werken voornamelijk met 3 rassen: labradors, golden retrievers en koningspoedels. Ook kruisingen tussen de rassen worden gebruikt. 

Geboorteplek

 

De eerste levensweken zijn, net zoals bij kinderen, van uiterst belang voor de verdere ontwikkeling van de pup. Wij zoeken huiselijke omstandigheden waar pups kunnen socialiseren gecombineerd met net voldoende voorbereidende prikkels van buitenaf.

 

Zoals jullie zien een hele boterham aan zeer specifieke eisen; hierdoor is onze keuze bij privé fokkers nogal beperkt.  Daarbovenop was tijdens corona de particuliere markt van goede kwekers volledig verzadigd, iedereen wou een hond! We zagen het aantal pups dat we konden kopen, steeds kleiner worden.