Welke honden hebben wij nodig?

Welke honden hebben wij nodig?


De pups die beginnen aan het traject tot geleidehond, selecteren we op basis van 4 pijlers.

Gedrag

 

Onze honden durven zelfstandig en zonder angst hun baasje door het drukke verkeer te leiden én zijn rustig en kalm als ze thuis zijn. Te speels of te veel jachtdrift zijn prima eigenschappen, helaas niet om personen met een visuele beperking te begeleiden.

Medisch

 

In de loop van het opleidingstraject worden de honden op verschillende punten grondig gescreend. Onze geleidehonden verkeren dus in topconditie. De teams - geleidehond en gebruiker - gaan zo hopelijk samen een lange en gezonde carrière tegemoet.

Ras

 

Wij werken voornamelijk met 3 rassen: labradors, golden retrievers en koningspoedels. Ook kruisingen tussen deze rassen worden gebruikt.

Geboorteplek

 

De eerste levensweken zijn, net zoals bij kinderen, van uiterst belang voor de verdere ontwikkeling van de pup. We verkiezen huiselijke omstandigheden waar pups kunnen socialiseren, gecombineerd met net voldoende voorbereidende prikkels van buitenaf.

 

Zoals jullie zien een hele boterham aan specifieke eisen. Daarbovenop was tijdens corona de particuliere markt van goede kwekers volledig verzadigd, iedereen wilde een hond! We zagen het aantal pups dat we konden kopen steeds kleiner worden.

Lees hier hoe we dit probleem aanpakken.