Van een centrum voor avondonderwijs naar een nieuw begin!

15-12-2022 | 11:13

Beste vrienden van het BCG, 
Beste sympathisant, 

Toen wij het nieuwe gebouw aankochten, een voormalig centrum voor avondonderwijs 'De Syntra', kregen we bij de aankoop ook een groot deel van het lesmateriaal. Veel konden we recupereren, toch waren er ook een aantal zaken die we niet meteen konden gebruiken. Omdat er in Wallonië na het noodweer nog steeds veel mensen spullen konden gebruiken, werd er een grote lading aan materiaal naar daar gebracht. 3 kleine vrachtwagens vertrokken naar daar vol stoelen, banken, kasten, noem maar op. Wat zijn we blij dat we toch veel mensen blij konden maken met deze spullen. Aangezien iedereen ons altijd helpt, helpen wij graag terug! 

Handen uit de mouwen! 

Het leegmaken van het gebouw werd een hele grote klus. Hierbij konden we rekenen op de hulp van onze fantastische vrijwilligers die zich letterlijk in het zweet werkten om de lokalen leeg te krijgen. Er werd leeggemaakt, opgeruimd, gepoetst, geboend en geveegd. Ook enkele opgevangen vluchtelingen uit Oekraïne kwamen ons helpen. Met warme koffie en gebak tijdens de pauzes, doorbraken we het harde labeur. 

Open Bedrijven Dag: Een race tegen de tijd 

Door Open Bedrijven Dag werd het bovendien zelfs een beetje een race tegen de tijd. Het parcours van de bezoekers werd uitgestippeld en het cafetaria werd klaargestoomd. Zelfs een donkere kamer werd in gereedheid gebracht voor deze hoogdag. Dankzij al onze hardwerkende vrijwilligers kregen we het hele gebouw op tijd klaar. 

Bedankt aan iedereen voor jullie onvoorwaardelijke steun en om het BCG samen op de kaart te zetten! 

Tot de volgende keer

Team verbouwing