BCG 3.0: meer dan alleen een opleidingscentrum.

01-06-2023 | 14:38

Beste lezer
Beste sympathisant

Nu de verbouwingswerken goed op gang zijn, is het even afwachten tot de volgende fases van het renovatieproject kunnen beginnen. Ondertussen kijken we al uit naar niet alleen de verhuizing naar ons nieuwe pand, maar ook naar alle mogelijkheden die het met zich meebrengt.

Zoals jullie vast weten, zullen al onze afdelingen hun intrek nemen in het nieuwe gebouw. Zowel het trainingscentrum, breedingcentrum als de dopjesloods verhuizen dus naar de site. Dat betekent dat we onze huidige locaties te koop zullen zetten en vanaf één centraal punt onze werking zullen organiseren. Maar daarnaast blijft de oude Syntra-campus uiteraard een heel groot pand. We gaan om die reden dan ook bepaalde delen van het gebouw verhuren aan derden. In de verbouwing zal daarvoor een oplossing worden opgesteld: het is uiteraard niet de bedoeling datmensen buiten het BCG zomaar op de hondenafdeling of in het breedingcentrum terechtkomen.

We hebben al een eerste huurder voor de bovenste verdieping achteraan in het gebouw. Ligo zal hier hun intrek nemen. Ligo is een organisatie die zich inzet voor de meest kwetsbare cursisten. Ze bieden cursussen aan voor kortgeschoolde, laaggeletterde volwassenen, ongeacht hun moedertaal. Zo kunnen ze hun kansen binnen de maatschappij vergroten. We zijn blij dat ons centrum deze samenwerking verder met hen kan uitzetten.

De cafetaria heeft zich ook al meermaals bewezen als een uitstekende kandidaat voor recepties, bijeenkomsten en andere leuke evenementen. Daar zit dus ook heel wat potentieel voor bedrijven die zelf een activiteit willen organiseren.

We hopen dan ook dat BCG 3.0 niet alleen een opleidingscentrum zal zijn, maar ook een plek waar mensen zich kunnen verzamelen om te leren, connecteren of zich te amuseren. Zo maken we er samen een boeiende en gezellige locatie van!