Parkeren bij BCG tijdens de Kroningsfeesten en het parkeerverleden van het BCG

15-06-2023 | 10:36

Van parkeren op straat naar een groot parkeerterrein

De parkinghistoriek van het BCG kent al heel wat evolutie. Toen we in het eerste gebouw zaten op de Maastrichtersteenweg, was parkeren een echte uitdaging. In de straat voor het gebouw waren slechts enkele plaatsen. De trainersvoertuigen kregen altijd voorrang voor deze plaatsen aangezien dit het meest praktisch was voor de honden. De medewerkers parkeerden zich verderop of in een parallelle weg.  

Ons nieuwe gebouw op de Sint-Truidersteenweg werd dan ook een parkeerparadijs. Met een 10-tal plekken hadden we ruim voldoende plek voor de werknemers en de parking achteraan het gebouw zorgde ervoor dat we makkelijk ’s ochtends de honden in de busjes konden plaatsen voor de start van de werkdag.

Maar door onze groei, voldeed op termijn ook deze parking niet meer aan de vereisten. Het aantal werknemers steeg, het breedingcentrum kwam erbij en ook de regelmatige bezoeken zorgden ervoor dat steeds meer wagens en zelfs autocars hun weg vonden naar het Belgisch Centrum voor Geleidehonden.

Naast het feit dat we op onze huidige locatie geen vergunning kregen voor meer dan 10 honden werd ook het steeds meer zichtbare tekort aan parking een argument om op zoek te gaan naar een nieuwe locatie. In ons nieuwe gebouw is er aan parking geen gebrek. Met maar liefst 110 plaatsen aan de voorkant het gebouw alleen, hebben we meer dan genoeg plaats om iedereen te ontvangen. Een voordeel dat we al konden ondervinden tijdens de Open Bedrijvendag en de BCG Quiz. Wij ontvangen zeer graag bezoek. Zowel van groepen als scholen als particulieren. Met deze parking zetten we hier dan ook extra op in. Wees dan ook in de toekomst meer dan welkom in ons nieuwe gebouw!

Parkeren bij BCG tijdens de Kroningsfeesten

De 7-jaarlijkse Kroningsfeesten in Tongeren staan voor de deur. Een tijd geleden vroeg de organisatie van dit evenement aan ons of wij onze parking in het nieuwe gebouw hiervoor ter beschikking wilden stellen. Een vraag waar we natuurlijk niet lang over moesten nadenken. Zo zetten we ons nieuwe centrum in de kijker en verdienen we er ook nog een centje mee. Bovendien zijn we als organisatie gevestigd in Tongeren blij dat wij ons steentje kunnen bijdragen aan deze mooie traditie. 

Meer info en parkeertickets bestellen kan via onze website.