De laatste loodjes voor het bouwverlof

29-06-2023 | 13:31

Beste lezer
Beste sympathisant

Met het bouwverlof voor de deur, zijn we bijna klaar met de ruwbouwfase van onze verbouwingen. De laatste ramen worden geplaatst zodat het gebouw winddicht is. Er werd gekozen voor aluminium ramen met dubbele beglazing omdat ze onderhoudsvriendelijk zijn en er voor zorgen dat ons gebouw aan de EPC-normen voldoet. Op bepaalde plaatsen is het glas zonwerend. De kleur van de profielen is zwartbruin zodat ze passen bij de bestaande ramen die niet vervangen worden.

We proberen bij het verbouwen van BCG 3.0 ook heel wat materialen te recupereren en zullen dus bijvoorbeeld bepaalde radiatoren laten staan of naar een andere ruimte verplaatsen. Wel zorgen we voor een milieuvriendelijkere oplossing voor de verwarming van het gebouw door de oude gasinstallalatie op sommmige plaatsen te vervangen door een warmtepomp.

Het trainingscentrum, breedingcentrum en de kennels van de moederhonden krijgen een lucht/water warmtepomp. De lucht/water warmtepomp gebruikt de buitenlucht of ventilatielucht als bron. 

In de cliëntenverblijven werd er gekozen voor een lucht/lucht warmtepomp die ook ingezet kan worden als airco. In de conciërgewoning werd gekozen voor een geothermische warmtepomp.  

De enige ruimtes die tijdelijk op gas blijven werken zijn de foyer en de lezingruimte. Hier moet nog een andere installatie voorzien worden voor we een andere aansluiting naar een ecologische oplossing maken.

We zijn blij om te zien dat we goed op schema zijn en wensen iedereen alvast een fijn verlof toe!