De werken gaan weer van start

10-08-2023 | 13:42

Beste lezer
Beste sympathisant

Na enkele weken deugddoende vakantie, gingen begin deze week de verbouwingswerken op BCG 3.0 weer van start.

Nu de ruwbouwwerken bijna afgerond zijn, kan er verder gegaan worden met de binnenafwerking in de nieuwe lokalen. 

In de ruimtes die niet verbouwd moesten worden, werd er al geschilderd. Hiervoor riepen we de hulp in van 2 tijdelijke medewerkers. De 2 heren, die afkomstig zijn uit Oekraïne, werden opgestart door professionele schilder Bervoets. Ondertussen hebben ze het volledige breedingcentrum en de kennels geverfd. Momenteel zijn ze de inforuimte een opfrisbeurt aan het geven en zal alles er piekfijn uitzien.

We hopen in het begin van 2024 onze volledige werking te kunnen verhuizen, maar de eerste groep die een nieuw onderkomen zal krijgen in BCG 3.0 zijn de sorteerders en chauffeurs van het Tongerse sorteerteam. Daarom wordt er momenteel gewerkt aan een aparte inrit voor onze dopjesloods, zodat de vrachtwagen van RaffPlastics makkelijk in en uit kan rijden met bakken vol dopjes. Het recyclagebedrijf haalt iedere maand 2 à 3 vrachtwagens vol dopjes op, dus het is belangrijk dat ze ons vlot kunnen bereiken.

De omheining voor de logies en de buitenverblijven worden op dit moment geplaatst. Zo kunnen de honden op een veilige manier naar buiten gaan.

In september zal ook onze eerste huurder, Mind Republic, hun intrek kunnen nemen in ons pand. Zij coachen op mental health, mindfulness, veerkracht en aandacht. Wij willen hen alvast bedanken om hun nieuwe locatie in BCG 3.0 te vestigen. Omheining logies en buitenverblijven

Zoals we al eerder in deze reeks vermeld hebben, zal vanaf 2024 ook Ligo verhuizen naar onze gebouwen. Ligo is een organisatie die zich inzet voor de meest kwetsbare cursisten. Ze bieden cursussen aan voor kortgeschoolde, laaggeletterde volwassenen, ongeacht hun moedertaal.

Voor deze externe huurders is een aparte ingang voorzien en we zijn erg blij dat er mensen gebruik kunnen maken van dit deel van ons pand dat anders leeg zou blijven staan.

 

BCG in de Dodentocht

Naast onze blog van deze week, willen we ook graag nog even wat aandacht vragen voor ons 100KM Dodentochtteam. Morgen, op vrijdag 11 augustus, zullen 8 van onze collega’s deelnemen aan de Dodentocht en zich laten sponsoren ten voordele van onze werking.

Wil jij hen steunen? Dat kan al vanaf 1 cent per kilometer via www.donate.geleidehond.be/dodentocht.