De eerste verhuis is achter de rug

19-10-2023 | 15:53

Beste lezer
Beste sympathisant

We mogen het eindelijk zeggen: de eerste fase van de verhuizing zit er officieel op! Onze dopjesloods is goed en wel geïntegreerd in het nieuwe gebouw en voortaan zullen ook alle activiteiten van de dopjesactie daar doorgaan.

Om zo’n grote operatie te kunnen uitvoeren, zijn we stapsgewijs aan de slag gegaan. Onze vrijwilligers zorgden voor de eerste fase, namelijk elk dopje dat nog aanwezig was in de vroegere dopjesloods uitsorteren tot de voorraad daar op was. Inmiddels gingen de chauffeurs aan de slag door de zakken niet meer op de Prinsenweg af te zetten, maar ze al naar BCG 3.0 te brengen. Zo werd de oude loods steeds leger. Eenmaal dit alles verhuisd was, werden de grotere toebehoren zoals de dopjesbakken naar BCG 3.0 overgebracht. Zo stond alles klaar voor er weer in te vliegen.

Inmiddels staat onze loods dan ook te koop. Alle info hierover kan je vinden via deze link.

De dopjesloods door de jaren heen

Onze dopjesactie bestaat al sinds 2005 en heeft al een enorme evolutie gekend. De actie werd door vrijwilligster Jacqueline op poten gezet. Zij spaarde de dopjes en vervoerde ze met haar auto naar Herstal, waar we toen de dopjes nog verkochten. Al snel werden er steeds meer dopjes ingezameld en mochten we gebruik maken van een loods van dhr. de Schaetzen. Eerst werkten ze met camionettes om de dopjes te vervoeren, maar deze werden uiteindelijk vervanger door een grote container waar de vrijwilligers met behulp van een transportband de gesorteerde dopjes in deden.

Enkele jaren laten werd de dopjesactie overgeplaatst naar de kazerne in Tongeren. Hier werd er in verschillende kamers gesorteerd en werden de dopjes door de vensters doorgegeven. Toen we verhuisden naar onze huidige locatie op de Sint-Truidersteenweg, ging ook de dopjesactie hier mee naartoe. Dit duurde niet lang, aangezien er een loods op de Prinsenweg te huur stond. We namen er tijdelijk onze intrek, aangezien later in 2014 we een andere loods die ook op de Prinsenweg gelegen was konden aankopen. Hier hebben we tot afgelopen maand over de jaren heen bijna 3 miljoen kilo dopjes gesorteerd.

Zoals je ziet, is er dus een heel traject afgelegd vanaf het eerste dopje dat verzameld werd tot nu. De dopjesactie is een groot onderdeel van de activiteiten binnen het Belgisch Centrum voor Geleidehonden en we zijn dan ook tevreden dat de loods geïntegreerd is in het nieuwe gebouw.

Ook jij kan mee helpen!

Elk dopje is belangrijk voor ons. Hoe meer dopjes er worden ingezameld, hoe meer financiële middelen wij hebben om zo sneller geleidehonden af te kunnen leveren. Wil jij meesparen? Meer info op www.dopjesactie.be.

Wil je zelf eens de nieuwe dopjesloods ontdekken en mee komen sorteren? Of lijkt dit je wel een leuke groepsactiviteit met vrienden, familie of collega’s? Neem dan zeker contact op met ons via bcg@geleidehond.be of 012 23 43 19 om samen de mogelijkheden te bekijken!