De verhuis van het breedingcentrum

01-02-2024 | 09:58

Beste lezer
Beste sympathisant

Afgelopen week was er grote bedrijvigheid op de Sint-Truidersteenweg 307. Het breedingcentrum werd namelijk leeggemaakt en alle spullen werden verhuisd naar de Overhaamlaan. Dit was een hele klus, aangezien er niet alleen tafels, stoelen en dergelijke mee moesten, maar ook al het materiaal voor de moederhondjes en pups zoals benches, warmtelampen, werpkisten,... Gelukkig mochten we rekenen op enkele vrijwilligers die ons hiermee hielpen. 

Het laatste moederhondje dat op de Sint-Truidersteenweg beviel was Helia. Zij beviel er van 7 schattige pups, 4 reutjes en 3 teefjes. Twee van de pups waren zwart, de anderen waren allemaal blond. De pups kregen ook allemaal een naam die begint met de letter X: Xly (Ixlie), Xibo, Xanthos, Xeres, Xalou, Xena en Xylla. Inmiddels zijn de pups van dat nest bij hun pleeggezinnen geplaatst. 

Moederhondje Vita mag in BCG 3.0 de spits afbijten. Zij is uitgerekend voor de tweede week van februari en mag als eerste gaan bevallen in ons nieuwe gebouw. Aangezien we nog bezig zijn met de laatste afwerkingsfase van het nieuwe breedingcentrum, zal Vita bevallen in een ander gedeelte van het gebouw dat reeds klaar is. We wensen Vita en het team rond haar alvast veel succes toe!