Acties in de kijker

22-02-2024 | 08:55

Beste lezer 

Hoewel we in deze 2-wekelijkse blogberichten hoofdzakelijk focussen op de verbouwingen van BCG 3.0, willen we deze week toch ook even stilstaan bij de acties en activiteiten die georganiseerd worden ten voordele van onze werking. Het grootste deel van deze acties en activiteiten wordt gedragen door vrijwilligers die er hierdoor voor zorgen dat we voldoende financiële middelen verzamelen voor de werking, de verbouwing en uiteraard voor het allerbelangrijkste: om honden op te leiden voor personen met een visuele beperking. Zonder de steun van deze enthousiaste vrijwilligers en iedereen die deelneemt aan hun acties en activiteiten, zouden we onze doelstellingen nooit kunnen behalen. We zetten de acties van de komende maanden dus in deze blog graag even in de kijker. 

 

Paaseitjes - een zoete manier om te helpen

De paaseitjesverkoop van 'Ternat dopt mee...' is niet alleen een zegen voor chocoladeliefhebbers en snoepkonten. De actie groeide in enkele jaren tijd uit tot de grootste verkoopactie voor het BCG die we ooit gekend hebben. De vrijwilligers van 'Ternat dopt mee...' bestellen hun chocolade-eitjes in bulk en vullen zelf de zakjes met een mix van smaken. Hierdoor besparen ze op de aankoop, maar het verdelen en inpakken in kleine en grote zakjes is uiteraard iedere keer opnieuw een gigantisch werk. Ook de verkoop wordt professioneel aangepakt: berichtjes op sociale media, e-mails naar bedrijven en andere contacten, verkoop in bijna alle Horta-vestigingen en bij andere handelaars, vrijwilligers gaan op pad met een standje om de verkoop te promoten en online kunnen de eitjes besteld worden via de website van het BCG.

Wil jij deze actie steunen en iemand (of jezelf 😊) verwennen met lekkere paaseitjes? 

Aarzel dan niet en plaats snel jouw bestelling door een mailtje te sturen naar ternatdoptmee@hotmail.com of via het formulier op www.geleidehond.be. 

Er is keuze tussen een groot zakje met 24 paaseitjes (300 gram) aan € 10,00 of een klein zakje met 13 paaseitjes (162,5 gram) aan € 6,00. In beide zitten 6 verschillende smaken. De eitjes zijn gemaakt met authentieke Belgische chocolade door Valentino Chocolatier.

Voor grote bestellingen en bedrijven kunnen we gepersonaliseerde zakjes of pakketten voor aan de receptie of in de koffiehoek aanbieden. Neem hiervoor contact op om de mogelijkheden te bespreken! Wie een factuur wenst, mag ons bij de bestelling de juiste gegevens bezorgen. Dit maken we met veel plezier in orde! 

Partnerwalk 2024

De vrijwilligers van wandelclub Partnerwalk organiseren jaarlijks 2 wandelingen t.v.v. van het Belgisch Centrum voor Geleidehonden. De verschillende wandelingen worden met zorg uitgestippeld en leiden de wandelaars langs bijzondere plaatsen in en rond Tongeren. Het Partnerwalk-team is dan wel een geoliede machine, toch vraagt iedere wandeltocht ook van hen weer veel vrijwillige inzet, zo worden er ieder jaar nieuwe routes uitgestippeld om de wandelaars een boeiend parcours te kunnen aanbieden. Het weer is bij hun activiteiten van cruciaal belang, want als het regent of als het te warm is, haken heel wat wandelaars af. Wist je trouwens dat de wandelingen geschikt zijn voor alle wandelaars? De verschillende afstanden zorgen ervoor dat iedereen kan deelnemen, alle wandelaars met of zonder hond zijn welkom. Er zijn broodjes, hotdogs, soep en taart en verschillende dranken verkrijgbaar voor wie wat wil aansterken na het wandelen. We zien jullie graag op de volgende edities: 

Partnerwalk 1 - 24 maart 2024

De volgende editie van Partnerwalk 1 pakt uit met een primeur: de tussenpost wordt opgesteld in een nieuwe zaal en dat wil zeggen dat de deelnemers een heel ander deel van Tongeren zullen ontdekken tijdens de wandeling. 

Partnerwalk 2 met pelgrimage - 25 mei 2024

Tijdens de 2de Partnerwalk-wandeling op 25 mei 2024, hebben wandelaars de keuze om deel te nemen aan Partnerwalk, een parcours in de omgeving van Tongeren, of aan de Pelgrimage. In omgeving van Tongeren worden 3 afstanden (5 – 10 – 15 km) in lusvorm voorzien. De pelgrimage omvat routes van 10 - 15 - 23 - 32 - 45 km, vanaf verschillende vertrekplaatsen waar de wandelaars gratis naartoe gebracht worden met de bus. Het eindpunt van deze pelgrimstochten is Tongeren. 

Meer informatie over beide edities is te vinden www.partnerwalk.be. 

Ben je nog geen lid van een wandelclub en wil je graag kennismaken met de georganiseerde wandelsport? Kijk op www.partnerwalk.be en wordt lid! Het jaarlijks lidgeld bedraagt € 15,00 / persoon. Je ontvangt hiervoor een ongevallenverzekering tijdens al je wandelingen in binnen- en buitenland, je persoonlijke gegevenskaart van je club ’Partnerwalk’ en je lidnummer. In het boekje of op de website van Wandelsport Vlaanderen kan je alle wandelingen terugvinden. Er is geen verplichting om deel te nemen aan de Partnerwalk-wandelingen, maar je bent uiteraard meer dan welkom! Wie graag vrijwilliger wordt op de wandelingen van Partnerwalk, kan contact opnemen met het BCG-secretariaat of met Jean-Pierre Houben via houbenjeanpierre27@gmail.com.

Quiz 2024 

Op 12 april 2024 zal de 16de editie van de BCG Quiz doorgaan. De drijvende kracht achter de BCG-quiz is onze voorzitter Geert. Hij stelt eigenhandig zo'n 6 vragenrondes, 2 praktische rondes, een 123- en een abc-ronde samen. In totaal goed voor zo'n 200 vragen. De laatste jaren is er meer en meer interesse en de grote zaal bij BCG 3.0 wordt maximaal benut, want ondertussen zijn de 47 beschikbare tafeltjes gevuld. Wie graag nog wil deelnemen, kan zich inschrijven op de wachtlijst voor als er een team onverwacht moet afhaken.

We hebben nu 3 acties uitgelicht, maar ze zijn nog veel meer vrijwilligers die zich regelmatig inzetten en we zijn hen hier allemaal enorm dankbaar voor. Ook voor alle financiële steun die wij doorheen het jaar ontvangen, willen we iedereen graag bedanken.

Doe ook een gift voor onze verbouwing  

Omdat we op onze huidige locatie slechts een vergunning hebben voor 10 honden, gingen we op zoek naar een nieuwe locatie voor ons breedingcentrum. Sinds de aankoop van de voormalige Syntra-site is er al veel gewerkt en verbouwd om het pand geschikt en veilig te maken voor de werking van het BCG. Om onze nieuwe locatie in te richten voor de toekomst, deden we een aantal structurele aanpassingswerken, maar in onze plannen namen we ook duurzame aanpassingen op, zoals de plaatsing van warmtepompen en zonnepanelen. Op dit moment is zo'n 80% van de voorziene werken afgerond en in de laatste fase voorzien we afwerking en binneninrichting.

Steun ons met een gift voor onze verbouwing via ons steunplatform en help ons om nog dit voorjaar de BCG-werking te verhuizen naar BCG3.0. 

Als je op jaarbasis voor minstens 40 euro aan het Belgisch Centrum voor Geleidehonden schenkt, ontvang je hiervoor op een fiscaal attest. Als je dit attest toevoegt aan je belastingaangifte, heb je recht op een belastingvermindering van 45% op het geschonken bedrag. Een gift van 100 euro kost je dus in feite maar 55 euro.

Meer informatie over onze verbouwing? Bekijk onze plannen hier door onze infobrochure!  

 

 

Bedankt en tot ons volgende blog-bericht!