Focus op het breedingcentrum

21-03-2024 | 14:45

Beste lezer
Beste sympathisant

Met al heel wat werkuren achter de rug, begint BCG 3.0 stilletjes aan meer en meer vorm te krijgen. Zoals jullie misschien al weten, verblijft het eerste nestje pups al in onze nieuwe locatie: het A-nest van moederhondje Vita. Omdat het breedingcentrum nog niet volledig operationeel is, werd de conciërgewoning ingericht als tijdelijke oplossing. Momenteel ligt de focus dus helemaal op het klaarmaken van het toekomstige breedingcentrum, zodat dit gedeelte van het gebouw zo snel mogelijk in gebruik kan worden genomen. Op dit moment wordt er gewerkt aan de licht- en elektriciteitsvoorzieningen en begin april worden alle binnendeuren bij de kennels geplaatst. Er wordt ook een warmtepomp geïnstalleerd om de temperatuur en vochtigheidsgraad in het nestruimtes te reguleren.

Daarnaast zijn we bezig met het voorbereiden van de hondenluikjes, die op verschillende hoogtes geplaatst zullen worden. Als het kleinste hondenluikje onderaan gesloten is, kunnen de moederhonden door het grote luik even alleen naar buiten, zonder dat de pups ongemerkt achter hen aan kunnen trippelen. Als de pups oud genoeg zijn, kunnen de puppyverzorgers het kleinste luikje openen, zodat ze toch met hun moeder mee naar buiten kunnen.

Op dit moment lijken de gaten in de muur misschien nog wat vreemd, maar we zijn ervan overtuigd dat deze luikjes een positieve impact zullen hebben, omdat de moederhond hierdoor zelf haar rustmomentjes zal kunnen kiezen. 

 

We verwachten het breedingcentrum tegen begin mei af te hebben, zodat de moederhonden en hun pups vanaf begin juni kunnen genieten van hun gloednieuwe kennels.

Wil jij de afwerking van BCG 3.0 mee steunen? Druk dan op de knop ‘Doneer nu’ en maak mee het verschil of meld je aan als vrijwilliger via bcg@geleidehond.be.

Bedankt voor jullie steun en blijf ons volgen voor verdere updates!