De 16de BCG Quiz

18-04-2024 | 10:27

Beste lezer
Beste sympathisant

Afgelopen vrijdag was het een drukke bedoening op BCG 3.0. We organiseerden voor de 16de keer onze BCG Quiz en met maar liefst 49 ploegen zat de zaal goed vol. Nadat iedereen zijn tafel had gevonden en klaar zat met een drankje en hapje, kon om 20u de quiz van start gaan. Voorzitter Geert moedigde de teams nog aan met de wijze woorden: "Als ge het weet is het makkelijk en als ge het niet weet is het moeilijk." Gelukkig toonden alle teams zich meer dan vaardig genoeg en waren de uitslagen indrukwekkend. Alle teams haalden de kaap van 50% juiste antwoorden.

Natuurlijk is er altijd maar één echte winnaar. Dit jaar mocht het team 'Begint met een L' die eer opstrijken. Ze wonnen met een score van maar liefst 191/200! Ze werden op de voet gevolgd door team 'Calabria' met 189 punten en de Miracoli's kwamen met 184 punten op de derde plaats. Ook werden er heel leuke prijzen weggegeven. De derde plaats kreeg naar goede gewoonte een ontbijtbon van Ambi Tongeren aangeboden. Het team op de tweede plaats mag dan weer gaan genieten van een dagje sauna bij Sané Thermen. De hoofdprijs wordt altijd gelinkt aan één van de vragen uit de quiz. In de geluidsronde moesten onze teams de stemmen van enkele comedians raden. Jade Mintjens, Arnout Van Den Bossche en Amelie Albrecht vormden onder andere het antwoord. Het winnende team mag een show van een van deze komieken bijwonen.

Kortom: het was een gezellige avond en we bedanken alle quizzers en vrijwilligers die er samen met ons weer een geslaagde editie van hebben gemaakt. Hopelijk zien we jullie volgend jaar allemaal weer terug tijdens de volgende BCG Quiz. Hou zeker onze sociale media in de gaten voor de exacte datum!