Nieuwe pups geboren in BCG 3.0

02-05-2024 | 11:00

Beste lezer
Beste sympathisant

Het tweede nestje pups dat geboren werd in BCG 3.0 is een feit. Begin april beviel moederhond Wobke van maar liefst 8 schattige pups. Het nestje, bestaande uit 6 teefjes en 2 reutjes, is mooi verdeeld in kleur met 4 blonde en 4 zwarte pups. Zowel mama Wobke als haar pups maken het uitstekend

In afwachting van de afronding van ons nieuwe breedingcentrum, verblijft dit tweede nestje pups in de toekomstige conciërgewoning. Als de verbouwingen goed vlotten, zal Wobke’s nestje het laatste nestje zijn wat in de tijdelijke ruimte verblijft en zullen we vanaf het volgende nest echt van start kunnen gaan in het breedingcentrum.

Bij BCG 3.0 gaan we een stapje verder voor onze pups. In tegenstelling tot het vorige breedingcentrum, hebben we nu twee aparte kennels gepland. Breedingkennel 1 zal gebruikt worden voor de bevallingen en pups van 0 tot 4 weken. Daarna verhuizen ze naar breedingkennel 2, waar de pups verblijven tot ze naar hun pleeggezinnen vertrekken. 

Breedingkennel 1 is een rustige, geluidsarme ruimte waar moederhonden in alle rust kunnen bevallen. Dankzij het aircosysteem kunnen we de perfecte temperatuur handhaven, essentieel voor de gezondheid van de pasgeboren pups. En mocht er onverhoopt een ziekte uitbreken, dan is er een quarantaineruimte voorzien, uitgerust met een apart ventilatiesysteem om verspreiding te voorkomen.

Naast de kennels en quarantaineruimte zal er ook nog een socialisatieruimte zijn waar vrijwilligers met de pups kunnen knuffelen en spelen om ze zo te laten gewennen aan menselijk contact. Dit is cruciaal voor hun ontwikkeling en zorgt ervoor dat ze uitgroeien tot sociale en vriendelijke honden, klaar voor hun toekomstige gezinnen.

Hoe kan jij helpen?

Ben je net zo enthousiast als wij over het welzijn van onze pups en de afronding van ons nieuwe breedingcentrum? Dan kun je ons helpen! Een financieel duwtje in de rug is altijd welkom en zeer gewaardeerd. Klik op de doneerknop op deze pagina of maak een gift over naar rekeningnummer BE49 0681 0550 1671 met als vermelding ‘verbouwing BCG 3.0’.

Jouw bijdrage maakt een wereld van verschil en helpt ons om de best mogelijke start in het leven te bieden aan onze toekomstige geleidehonden.