Comfort voor onze geleidehondgebruikers in class

16-05-2024 | 11:00

Beste lezer
Beste sympathisant

Vandaag vertellen we jullie graag over onze logies voor de geleidehondgebruikers in class. Maar wat is dat eigenlijk, zo’n class? Wanneer een van onze geleidehonden klaar is met zijn training, wordt er gekeken bij welke kandidaat op onze wachtlijst de hond het beste past. Dit doen we aan de hand van bijvoorbeeld looptempo, grootte van de hond en karakter. We noemen dit de matching. Als de match gemaakt is, moet het nieuwe team van geleidehond en geleidehondgebruiker natuurlijk nog leren samenwerken. Hiervoor is de class in het leven geroepen.

Na zo'n intensieve dag vol nieuwe indrukken en leerrijke momenten, is het cruciaal dat onze geleidehondgebruikers in alle rust kunnen opladen. Hiervoor voorzien we vijf gloednieuwe logies. In tegenstelling tot ons huidige centrum, waar de faciliteiten eerder beperkt zijn en verspreid liggen, zullen op BCG 3.0 de logies uitgerust zijn met alles wat onze gebruikers en hun geleidehonden nodig hebben voor een herstellende nachtrust:

  • Een eigen douche en wc, voor de nodige privacy en comfort.
  • Een terras en uitlaatweide, zodat de honden vrij kunnen bewegen in een veilige omgeving.
  • Individuele aircosystemen, voor een perfecte temperatuurregeling ongeacht het seizoen.

Daarnaast kunnen de geleidehondgebruikers ook gebruik maken de gemeenschappelijke ruimte met keuken. Onze vrijwilligers staan klaar om lekkere maaltijden te bereiden, zodat onze gebruikers zich volledig kunnen focussen op de training en het opbouwen van een band met hun geleidehond. De logies zullen exclusief toegankelijk voor onze geleidehondgebruikers zodat ze in alle rust kunnen trainen. 

Samen maken we het verschil

Door een donatie te doen of je aan te melden als vrijwilliger, help je ons om van de logies een warme omgeving te maken. Wil jij een steentje bij dragen? Klik op de doneerknop op deze pagina of maak een gift over via het rekeningnummer BE49 0681 0550 1671 met als vermelding ‘verbouwing BCG 3.0’. Je aanmelden als vrijwilliger kan door het formulier op deze pagina in te vullen of door een mailtje te doen naar bcg@geleidehond.be.