B

Het belang van een ons breedingcentrum en de socialisatieruimte

BCG Tongeren
van totaal € 75.500 (8%)

De verbouwingen van ons nieuwe pand gaan gestaag vooruit. We zijn momenteel in de afwerkingsfase van het breedingcentrum, waar we zorgen voor de volgende generaties geleidehonden. Dit doen we door zelf moeder- en vaderhonden te selecteren met de beste eigenschappen en zo puppy’s te kweken die zoveel mogelijk geschikt zijn voor het geleidewerk.

Wanneer een moederhondje zwanger is, komt ze bij ons op het centrum bevallen waardoor we haar en haar pups 24/7 in de gaten kunnen houden en kunnen verzorgen. Na twee maanden kunnen de pups naar hun pleeggezinnen vertrekken en gaat de moederhond terug naar haar gezin.

Wat maakt ons breedingcentrum speciaal?

Het breedingcentrum is speciaal ontworpen zodat dit gedeelte van het gebouw enkel toegankelijk is voor onze medewerkers en vrijwilligers van de puppyafdeling. We passen speciale hygiënemaatregelen toe om de pups voor bacteriën van buitenaf te beschermen. Wanneer onze medewerkers of vrijwilligers binnenkomen, worden ze via een hygiënesluis geleid waar ze zich omkleden in de geschikte kledij. Daarna kunnen ze verder naar de andere delen van de afdeling.

Er werden twee kennelruimtes voorzien: de ene voor de bevalling en pups tot 4 weken oud en de andere voor pups van 4 tot 8 weken oud. In kennelruimte 1 zijn er 4 kennels voorzien waarvan twee met glas voor een geluidsarme ruimte voor moederhondjes die bevallen. Hier zullen camera’s geplaatst worden om voortdurend toezicht te kunnen houden. Kennelruimte 2 heeft drie kennels. Er zijn automatische hondenluikjes in de muur voorzien waardoor de moederhondjes apart van hun pups naar buiten kunnen. Daarnaast zijn er geluidsinstallaties geplaatst om de pups te laten gewennen aan muziek en andere geluiden. De kennels worden met elkaar verbonden door een keuken waar hondenvoeding kan worden klaargemaakt.

In het breedingcentrum is er ook een quarantaineruimte aanwezig. Hiervan wordt gebruik gemaakt indien er een nestje toch ziek zou worden. Zo kan de ziekte zich niet doorheen de hele kennel verspreiden. Er worden daarom ook twee aparte ventilatiesystemen voorzien zodat de ziekte zich niet via de lucht kan verspreiden. De quarantaineruimte heeft een apart hondentoilet, een aparte keuken en een aparte hygiënesluis.

Naast de kennels en quarantaineruimte voorzien we ook een socialisatieruimte. Hier kunnen vrijwilligers komen spelen en knuffelen met de pups wanneer ze oud genoeg zijn om hen te helpen gewennen aan mensen.

Hoe kan jij helpen?

Om het breedingcentrum af te werken, zoeken we nog sponsors die ons willen helpen met de financiering van onderstaande

 

Structuur breedingcentrum

Automatische hondenluikjes

€ 4.600

Glazen afscherming en deuren nestruimtes

€ 9.300

 

Verwarming/verluchting breedingcentrum

4 airco en verwarmingsunits voor de nestruimte

€ 12.400 (4 x €3.100)

Lucht water warmtepomp Viesmann Vitocal 200 S (1 unit)

€ 18.340

4 units ventilatiesysteem D

€ 9.900 (4 x €2.475)

 

Inrichting ruimtes breedingcentrum

Inrichting, meubilair en materiaal nestruimtes en operatieruimte.

€ 18.110

Kasteninrichting dierenartskabinet en quarantaineruimte

Inrichting en koelkast lokaal voedselvoorbereiding.

Zitbank, inrichting, opbergruimte en materiaal socialisatieruimte

€ 7.500

4 camera’s voor breedingkennel 1

€ 2.850 (4 x €712,50)

Bekijk alle
30-04-2024 | 12:12
26-04-2024 | 17:12
22-04-2024 | 17:11
09-04-2024 | 15:28 Succes
15-03-2024 | 17:11