Kom in actie en steun onze verbouwing!   

Het Belgisch Centrum voor Geleidehonden heeft nood aan goede pups om ze op te leiden tot blindengeleidehond voor personen met een visuele beperking. Jaarlijks keuren we, jammer genoeg, 50 % van onze honden af door medische of gedragsmatige problemen. Door zelf onze pups te kweken, kunnen we meer pups opleiden tot geleidehond. Hoe geschikter de honden die aan het traject beginnen, hoe minder honden we moeten afkeuren en hoe meer honden we dus kunnen
opleiden tot geleidehond voor een blinde of slechtziende persoon.

Omdat we op onze huidige locatie slechts een vergunning hebben voor 10 honden, zochten we naar een nieuwe locatie voor ons breedingcentrum. Zo vonden we de Syntra-site in Tongeren, een voormalige school voor avondonderwijs. Het pand beschikt al over veel zaken die we gewoon kunnen overnemen én is groot genoeg om onze huidige infrastructuur te verkopen en hun functies in het nieuwe pand onder te brengen.

Voor de verbouwing van de breedingkennels, de trainingskennels en het cliëntenverblijf zoeken wij financiële middelen en daar kan jij mee helpen!

Meer info over onze verbouwing? Download hier onze infobrochure!  

Laat jij jezelf sponsoren tijdens een loopwedstrijd of vraag je steun voor jouw recordpoging? Start via onderstaande link je eigen actie. Geen idee wat te organiseren? Kijk dan bij de lopende acties en doe inspiratie op! 

Lees meer Lees minder
Bekijk alle

Start zelf een actie of doe mee met je team, je collega’s, je klas of je loopclub. Kijk hieronder voor inspirerende acties van anderen.

Start actie
Bekijk alle

Onze eerste verbouwingsblog!

29-11-2022 | 11:28 Welkom op deze eerste verbouwingsblog! Gedurende de komende periode zullen wij jullie, via deze blog, op regelmatige basis op de hoogte houden van de verbouwing van onze toekomstige locatie. Van de ruwbouw tot afwerking en alles er tussenin. We hopen jullie op deze manier te betrekken bij ons project en jullie te informeren over de situatie en de stand van zaken. Op dit moment zijn we bezig met het opvragen van offertes. Daarnaast is er een heel team aan vrijwilligers die iedere dinsdag en donderdag mee helpt met de afbraakwerken. Iedereen die ooit verbouwd heeft, weet dat dit een avontuur is dat niet altijd van een leien dakje gaat, maar we verwachten dat een goede voorbereiding ons zal helpen om dit project vlot te laten verlopen.    Toen we geconfronteerd werden met de stedenbouwkundige en vergunningsproblemen op onze huidige locaties, werden alle opties bekeken om onze werking gecentraliseerd verder te zetten. Omdat dit op de huidige site op Sint-Truidersteenweg in Tongeren onmogelijk bleek, beslisten we op zoek te gaan naar een volledig nieuwe locatie. In de voormalige gebouwen van Syntra Tongeren, vonden we een geschikt pand dat groot genoeg om onze huidige gebouwen te verkopen en hun functies in het nieuwe gebouw te kunnen huisvesten. Eerst en vooral: Bedankt! Dat wij 32 jaar na de oprichting van BCG dit gebouw kunnen aankopen, is enkel en alleen te danken aan jullie! Van dopjesspaarder tot sympathisant, van Flash-lezer tot donateur, van lezinggever tot serviceclub, van nalater tot vrijwilliger, van bedrijf tot pleeggezin. Als vzw ontvangen wij geen subsidies, het zijn jullie die geloofden in ons bestaan. Bedankt aan iedereen, jullie zijn de investeerders van ons goede doel, de aandeelhouders van onze missie. In naam van alle geleidehondgebruikers én van iedereen die nog wacht op een geleidehond, een welgemeende dankjewel! Via deze pagina kunnen jullie onze verbouwing steunen met een gift. Ook kunnen jullie zelf een actie op poten zetten om zo donaties te verzamelen. Daarnaast is het ook een optie om jullie aan te sluiten bij een bestaande actie. Kortom, voor ieder wat wils! Zelf zin om de handen uit de mouwen te steken? Wij zoeken altijd vrijwilligers die ons willen helpen! Neem hiervoor contact op met ons via bcg@geleidehond.be of bel ons op het nummer 012 23 43 19.  Onze motivatie is groot en samen met jullie hopen en weten we ook dat we in dit project zullen slagen.  Bedankt aan iedereen en volg zeker deze blog voor meer informatie.  Groeten  Team verbouwing 
Lees meer
Bekijk alle

Hugo

29-11-2022 | 19:59 Als ziende persoon lijkt alles (soms) vanzelf sprekend. Wat het uiteraard niet is, zeker niet voor medeburgers met een handicap. Omdat geleidehonden het leven van slecht zienden of blinden merkelijk kan verbeteren wil ik graag mijn kleine bijdrage leveren.