Kom in actie en steun onze verbouwing!   

Het Belgisch Centrum voor Geleidehonden heeft nood aan goede pups om ze op te leiden tot blindengeleidehond voor personen met een visuele beperking. Jaarlijks keuren we, jammer genoeg, 50 % van onze honden af door medische of gedragsmatige problemen. Door zelf onze pups te kweken, kunnen we meer pups opleiden tot geleidehond. Hoe geschikter de honden die aan het traject beginnen, hoe minder honden we moeten afkeuren en hoe meer honden we dus kunnen
opleiden tot geleidehond voor een blinde of slechtziende persoon.

Omdat we op onze huidige locatie slechts een vergunning hebben voor 10 honden, zochten we naar een nieuwe locatie voor ons breedingcentrum. Zo vonden we de Syntra-site in Tongeren, een voormalige school voor avondonderwijs. Het pand beschikt al over veel zaken die we gewoon kunnen overnemen én is groot genoeg om onze huidige infrastructuur te verkopen en hun functies in het nieuwe pand onder te brengen.

Voor de verbouwing van de breedingkennels, de trainingskennels en het cliëntenverblijf zoeken wij financiële middelen en daar kan jij mee helpen!

Meer info over onze verbouwing? Download hier onze infobrochure!  

Laat jij jezelf sponsoren tijdens een loopwedstrijd of vraag je steun voor jouw recordpoging? Start via onderstaande link je eigen actie. Geen idee wat te organiseren? Kijk dan bij de lopende acties en doe inspiratie op! 

Lees meer Lees minder
Bekijk alle

Start zelf een actie of doe mee met je team, je collega’s, je klas of je loopclub. Kijk hieronder voor inspirerende acties van anderen.

Start actie
Bekijk alle

Hekwerk rond BCG 3.0 wordt geplaatst

19-05-2023 | 10:18 Beste vrienden van het BCG, Beste sympathisant, Inmiddels maken de verbouwingswerken goede vaart en zijn we bezig met het afzetten van het domein rond BCG 3.0. Hiervoor hebben onze aannemers een ijzeren hekwerk geplaatst. Zo zijn we er in de toekomst zeker van dat we veilig onze honden kunnen huisvesten en is de site mooi afgewerkt. Ook met de kennels van het breedingcentrum schiet het goed op. Zoals je op de foto's kan zien worden de aparte kennels nu opgebouwd. In elk van deze kennels zal later een moederhond kunnen komen bevallen en zal ze er 8 weken lang samen met haar nestje verblijven. De pups worden dan in een hygiënische en veilige omgeving groot en maken zo de beste start voor hun toekomstige carrière als geleidehond. Ook buiten worden momenteel de eerste omheiningen van elk stukje kennel gezet zodat de nestjes als ze oud genoeg zijn ook kunnen genieten van een nieuwe omgeving. Momenteel verloopt alles nog vlot en kunnen we hopelijk zonder veel tegenslag blijven voortwerken aan de verbouwingen. Als alles goed blijft gaan, is het plan om tegen de zomer BCG 3.0 winddicht te hebben zeker haalbaar. We blijven duimen voor een vlotte verbouwing.  Tot binnenkort voor de volgende verbouwingsupdate!  
Lees meer
Bekijk alle

Sophie

31-03-2023 | 16:56