Kom in actie en steun onze verbouwing!   

Het Belgisch Centrum voor Geleidehonden heeft nood aan goede pups om ze op te leiden tot blindengeleidehond voor personen met een visuele beperking. Jaarlijks keuren we, jammer genoeg, 50 % van onze honden af door medische of gedragsmatige problemen. Door zelf onze pups te kweken, kunnen we meer pups opleiden tot geleidehond. Hoe geschikter de honden die aan het traject beginnen, hoe minder honden we moeten afkeuren en hoe meer honden we dus kunnen
opleiden tot geleidehond voor een blinde of slechtziende persoon.

Omdat we op onze huidige locatie slechts een vergunning hebben voor 10 honden, zochten we naar een nieuwe locatie voor ons breedingcentrum. Zo vonden we de Syntra-site in Tongeren, een voormalige school voor avondonderwijs. Het pand beschikt al over veel zaken die we gewoon kunnen overnemen én is groot genoeg om onze huidige infrastructuur te verkopen en hun functies in het nieuwe pand onder te brengen.

Voor de verbouwing van de breedingkennels, de trainingskennels en het cliëntenverblijf zoeken wij financiële middelen en daar kan jij mee helpen!

Meer info over onze verbouwing? Download hier onze infobrochure!  

Laat jij jezelf sponsoren tijdens een loopwedstrijd of vraag je steun voor jouw recordpoging? Start via onderstaande link je eigen actie. Geen idee wat te organiseren? Kijk dan bij de lopende acties en doe inspiratie op! 

Lees meer Lees minder
Bekijk alle

Start zelf een actie of doe mee met je team, je collega’s, je klas of je loopclub. Kijk hieronder voor inspirerende acties van anderen.

Start actie
Bekijk alle

Buitenkijken bij BCG 3.0

21-09-2023 | 13:12 Beste lezerBeste sympathisant Vandaag kijken we naar de buitenkant van BCG 3.0, waar ze nu bezig zijn met het aanleggen van de buiteninfrastructuur. Dat is natuurlijk ook een heel belangrijk onderdeel van onze verbouwing omdat we de honden in alle veiligheid willen uitlaten. Zo wordt er op dit moment bijvoorbeeld de omheining van de buitenkennels en de plasweides geplaatst. We maken gebruik van aparte plasweides omdat onze honden wordt aangeleerd op eenzelfde afgebakend gebied hun behoefte te doen als ze thuis zijn. Daarnaast wordt er ook een talud gecreëerd tussen het gedeelte van de pups en het stuk waar de honden in training verblijven. Op die manier zorgen we dat elke afdeling zijn eigen buitenplaats heeft. In de logies en conciërgewoning worden momenteel gyproc platen gezet en ventilatie geplaatst. Ook in de kennels van het breedingcentrum zijn ze de ventilatie aan het installeren. Bij die kennels zitten in de eerste 4 weken de pups en moederhond in quarantaine en is het belangrijk dat de lucht van de verschillende kennels niet met elkaar in contact komt. Ten slotte zijn ze doorheen de volledige te verbouwen ruimtes bezig met het sanitair en de elektriciteit aan te leggen.
Lees meer
Bekijk alle

Anoniem

28-09-2023 | 22:57 Mijn ex collega, Jef, werd o.a. gepest door medetelefonisten omdat z'n geleidehond volgens sommigen stonk. Helaas moest hij afscheid nemen van z'n trouwe vriend enige tijd geleden. Wat ik zag in "amaai zeg waaw" bracht deze herinnering helemaal terug en heeft mij diep geraakt en mij doen beseffen hoe belangrijk die geleidehonden en hun trainers voor mensen met visuele beperking is.