Kom in actie en steun onze verbouwing!   

Het Belgisch Centrum voor Geleidehonden heeft nood aan goede pups om ze op te leiden tot blindengeleidehond voor personen met een visuele beperking. Jaarlijks keuren we, jammer genoeg, 50 % van onze honden af door medische of gedragsmatige problemen. Door zelf onze pups te kweken, kunnen we meer pups opleiden tot geleidehond. Hoe geschikter de honden die aan het traject beginnen, hoe minder honden we moeten afkeuren en hoe meer honden we dus kunnen
opleiden tot geleidehond voor een blinde of slechtziende persoon.

Omdat we op onze huidige locatie slechts een vergunning hebben voor 10 honden, zochten we naar een nieuwe locatie voor ons breedingcentrum. Zo vonden we de Syntra-site in Tongeren, een voormalige school voor avondonderwijs. Het pand beschikt al over veel zaken die we gewoon kunnen overnemen én is groot genoeg om onze huidige infrastructuur te verkopen en hun functies in het nieuwe pand onder te brengen.

Voor de verbouwing van de breedingkennels, de trainingskennels en het cliëntenverblijf zoeken wij financiële middelen en daar kan jij mee helpen!

Meer info over onze verbouwing? Download hier onze infobrochure!  

Laat jij jezelf sponsoren tijdens een loopwedstrijd of vraag je steun voor jouw recordpoging? Start via onderstaande link je eigen actie. Geen idee wat te organiseren? Kijk dan bij de lopende acties en doe inspiratie op! 

Lees meer Lees minder
Bekijk alle

Start zelf een actie of doe mee met je team, je collega’s, je klas of je loopclub. Kijk hieronder voor inspirerende acties van anderen.

Start actie
Bekijk alle

Ruwbouwwerken zijn gestart!

23-03-2023 | 15:41 Het is druk op BCG 3.0. De ruwbouwwerken zijn dan ook van start gegaan. En dat betekent veel volk en veel lawaai, een echte bouwwerf dus. De eerste stap is het uitbreken van de bestaande ramen. Waar de kennels komen, zowel in het breedingcentrum als in het trainingscentrum komen nieuwe ramen en deuren waardoor de honden makkelijk naar buiten kunnen. In de cliëntenruimte, waar de geleidehondgebruikers tijdens hun class zullen verblijven, zijn de ramen uitgebroken ter vervanging. Ook in de conciërgewoning zijn grote gaten zichtbaar in de buitenmuren. Terwijl werkmannen hard werken, vergadert de architect samen met onze algemeen directeur Arthur met de gekozen aannemers.  Aangezien het een groot gebouw is, gaat het om een zeer gedetailleerde planning die we nauwgezet moeten volgen. Denk aan veel grote papieren plannen, materiaaldetails en meet- en rekenwerk. Ook nu kunnen we weer rekenen op de trouwe steun van ons vrijwilligersteam dat na de voorbereiding weer ontzettend meehelpt. Al het materiaal dat met hulp van de aannemers werden uitgebroken, sorteren zij zorgvuldig in de verschillende containers. Aan iedereen die de afgelopen maand een gift deed, een heel grote merci om samen met ons dit project te verwezenlijken.   Veel verbouwingsgroetjes Team BCG 3.0
Lees meer
Bekijk alle

Joseph

26-12-2022 | 12:48