Kom in actie en steun onze verbouwing!   

Het Belgisch Centrum voor Geleidehonden heeft nood aan goede pups om ze op te leiden tot blindengeleidehond voor personen met een visuele beperking. Jaarlijks keuren we, jammer genoeg, 50 % van onze honden af door medische of gedragsmatige problemen. Door zelf onze pups te kweken, kunnen we meer pups opleiden tot geleidehond. Hoe geschikter de honden die aan het traject beginnen, hoe minder honden we moeten afkeuren en hoe meer honden we dus kunnen
opleiden tot geleidehond voor een blinde of slechtziende persoon.

Omdat we op onze huidige locatie slechts een vergunning hebben voor 10 honden, zochten we naar een nieuwe locatie voor ons breedingcentrum. Zo vonden we de Syntra-site in Tongeren, een voormalige school voor avondonderwijs. Het pand beschikt al over veel zaken die we gewoon kunnen overnemen én is groot genoeg om onze huidige infrastructuur te verkopen en hun functies in het nieuwe pand onder te brengen.

Voor de verbouwing van de breedingkennels, de trainingskennels en het cliëntenverblijf zoeken wij financiële middelen en daar kan jij mee helpen!

Meer info over onze verbouwing? Download hier onze infobrochure!  

Laat jij jezelf sponsoren tijdens een loopwedstrijd of vraag je steun voor jouw recordpoging? Start via onderstaande link je eigen actie. Geen idee wat te organiseren? Kijk dan bij de lopende acties en doe inspiratie op! 

Lees meer Lees minder
Bekijk alle

Start zelf een actie of doe mee met je team, je collega’s, je klas of je loopclub. Kijk hieronder voor inspirerende acties van anderen.

Start actie
Bekijk alle

Hoog bezoek op BCG 3.0

24-11-2023 | 14:59 Beste lezerBeste sympathisant Deze week is het Dopjesweek, de week in het jaar waar we onze dopjesactie even extra in de verf zetten. Zo organiseren wij bijvoorbeeld Open Sorteerdagen en is er iedere dag wel wat leuks te zien op onze sociale media. Naast de Dopjesweek, was er nog een speciale gelegenheid deze week. Op uitnodiging van UNIZO Tongeren bracht Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Laurent een bezoek ons centrum. Tijdens dit bezoek kon de Prins de voortgang van de renovatie met eigen ogen zien. Prins Laurent was onder de indruk van het verhaal van Gisèle, een van onze geleidehondgebruikers, die tijdens zijn bezoek aanwezig was. Ze vertelde over hoe haar geleidehond Youna een verschil maakt in haar dagdagelijkse leven. We kregen ook de gelegenheid om Prins Laurent in het gebouw rond te leiden, waar hij al een eerste kijkje kon nemen bij de verbouwingswerken. Met het vele werk wat er al geleverd is, kon hij een goed beeld krijgen van wat BCG 3.0 binnenkort zal zijn. We bedanken Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Laurent voor zijn tijd en interesse in onze organisatie en bedanken graag ook Unizo, waardoor dit bezoek mogelijk werd.
Lees meer
Bekijk alle

Wencke

18-11-2023 | 14:54