Bouw mee aan onze geleidehondenschool!

Momenteel zijn we bezig met de afwerkingsfase van onze verbouwing, waarbij de laatste details en voorzieningen van groot belang zijn om onze doelstellingen te bereiken. Om deze fase succesvol af te kunnen ronden, hebben we extra financiële steun nodig. Wij geloven sterk in de kracht van onze missie en de positieve impact die onze geleidehonden hebben op het leven van mensen met een visuele beperking. Jouw bijdrage zal niet alleen helpen bij het realiseren van deze essentiële voorzieningen, maar zal ook bijdragen aan het verwezenlijken van de dromen en onafhankelijkheid van velen.

Wil je ons helpen? Dat kan!

Steun 1 van onze projecten door nu een gift te doen en help ons bouwen aan een nieuw onderdak voor onze bijzondere honden! 

Lees hier meer over onze projecten

 

Het Belgisch Centrum voor Geleidehonden is gemachtigd om fiscale attesten uit te schrijven, waardoor giften via dit steunplatform ook een belastingvermindering van 45 procent kunnen opleveren. 

Waar moet een gift aan voldoen om fiscaal aftrekbaar te zijn?

  • De gift moet minstens 40 euro bedragen, per kalenderjaar en per vereniging (deze kan samengesteld zijn uit verschillende stortingen van dezelfde schenker).
  • De gift moet gedaan zijn aan een erkende instelling.
  • De instelling moet een kwijtschrift uitreiken voor de giften die zij ontvangt. Deze attesten worden in het eerste kwartaal van het jaar volgend op de gift verzonden.
  • De gift moet in geld gedaan zijn, en van u alleen komen (dus niet de opbrengst van een collectieve geldinzameling of actie).
  • De gift gebeurt zonder tegenprestatie (deze mag niet geheel of zelfs gedeeltelijk de levering van een goed of de prestatie van een dienst vergoeden). 

Meer algemene info over onze verbouwing?

Wil je graag weten hoe wij van de oude Syntra gebouwen een nieuw BCG3.0 willen maken en waarom we dit verbouwingsproject nodig hadden? We vertellen jullie er graag alles over op de pagina's over onze verbouwing.

Wil je de toekomstbeelden van BCG 3.0 bekijken? Bekijk de foto's in onderstaande verbouwingsbrochure. 

Lees meer Lees minder

Start zelf een actie of doe mee met je team, je collega’s, je klas of je loopclub. Kijk hieronder voor inspirerende acties van anderen.

  Bekijk alle
30/05/2024 | 11:54

Verbouwingen gaan voort, BCG 2.0 staat te koop!

Beste lezerBeste sympathisant Het is een spannende tijd voor BCG 3.0! We zijn druk bezig met de afwerking van de beveiliging, waarbij camera's en toegangspoorten met badge worden geplaatst. Zo zorgen we ervoor dat enkel medewerkers en vrijwilligers van het BCG op onze afdelingen kunnen binnenkomen. In de cliëntenverblijven zien we veel vooruitgang. De vinyl vloeren zijn al gelegd en binnenkort worden de plinten geplaatst. Daarna kunnen we beginnen met het plaatsen van het meubilair. Dit hebben we mogen ontvangen van verschillende sympathisanten en uit legaten, waar we heel erg dankbaar om zijn. Ook de vloer in de gang van de logies is al klaar. Bij het trainingscentrum werden warmtepompen geïnstalleerd waardoor we de ruimtes het hele jaar door op een aangename temperatuur kunnen houden. In het breedingcentrum werd dan weer binnenglas in de werpkennels geplaatst om een aangename, prikkelarme en hygiënische kennel voor onze moederhondjes te voorzien. Indien er geen vertragingen zijn, wordt het breedingcentrum na de zomervakantie in gebruik genomen. Een spannende stap vooruit dus! Gelukkig kunnen we rekenen op de inzet van onze toegewijde klussers. Zij rijden zelfs tot in Leuven voor het ophalen van meubilair en zorgen altijd voor een goede sfeer. Bedankt allemaal. Ook buiten zien we wat vooruitgang. De eerste boom, een prachtige plataan, is al geplant. Dankzij de regenbuien van afgelopen weken doet deze het zeer goed. Daarnaast zijn we ook de bestaande buitenverlichting aan het testen om te zien waar er eventuele reparaties of vervangingen nodig zijn. We zijn blij te melden dat het huidige trainingscentrum alvast te koop staat! Ben jij op zoek naar een nieuwe locatie voor jouw organisatie? Of misschien ben je gewoon nieuwsgierig naar hoe het er binnen bij het BCG uit ziet? Alle informatie over ons pand vind je hier.

Het Belgisch Centrum voor Geleidehonden is een nationale organisatie die de mobiliteit van mensen met een visuele beperking vergroot door blindengeleidehonden op te leiden. Zo kunnen personen met een visuele beperking zich in onze ‘ziende’ maatschappij weer op een veilige, meer ontspannen en efficiëntere manier verplaatsen en een actieve rol spelen, zoals bijvoorbeeld zelfstandig winkelen, werken en deelnemen aan socioculturele activiteiten.