Kom in actie en steun onze verbouwing!   

Het Belgisch Centrum voor Geleidehonden heeft nood aan goede pups om ze op te leiden tot blindengeleidehond voor personen met een visuele beperking. Jaarlijks keuren we, jammer genoeg, 50 % van onze honden af door medische of gedragsmatige problemen. Door zelf onze pups te kweken, kunnen we meer pups opleiden tot geleidehond. Hoe geschikter de honden die aan het traject beginnen, hoe minder honden we moeten afkeuren en hoe meer honden we dus kunnen
opleiden tot geleidehond voor een blinde of slechtziende persoon.

Omdat we op onze huidige locatie slechts een vergunning hebben voor 10 honden, zochten we naar een nieuwe locatie voor ons breedingcentrum. Zo vonden we de Syntra-site in Tongeren, een voormalige school voor avondonderwijs. Het pand beschikt al over veel zaken die we gewoon kunnen overnemen én is groot genoeg om onze huidige infrastructuur te verkopen en hun functies in het nieuwe pand onder te brengen.

Voor de verbouwing van de breedingkennels, de trainingskennels en het cliëntenverblijf zoeken wij financiële middelen en daar kan jij mee helpen!

Meer info over onze verbouwing? Download hier onze infobrochure!  

Laat jij jezelf sponsoren tijdens een loopwedstrijd of vraag je steun voor jouw recordpoging? Start via onderstaande link je eigen actie. Geen idee wat te organiseren? Kijk dan bij de lopende acties en doe inspiratie op! 

Lees meer Lees minder
van totaal € 127.000 (0%)
Bekijk alle

Start zelf een actie of doe mee met je team, je collega’s, je klas of je loopclub. Kijk hieronder voor inspirerende acties van anderen.

Start actie
Bekijk alle

Op het programma

04-04-2024 | 14:03 Beste lezerBeste sympathisant Deze week blikken we alvast vooruit naar wat er nog allemaal op het programma staat bij BCG 3.0. In de eerstkomende tijd worden er heel wat kasten in elkaar gezet in het breedingcentrum en de socialisatieruimte. We hebben namelijk heel wat speelgoed en ander puppymateriaal dat altijd netjes en veilig moet worden weggeborgen. Daarnaast worden de keukens van het breedingcentrum en de logies verder afgewerkt. Het dierenartskabinet heeft ook vorm gekregen, daar zijn de kasten al geïnstalleerd. Op deze foto zie je alvast het resultaat: Momenteel wordt de buitenkant van het gebouw beveiligd door externe beveiligingscamera's verspreid over de site. Tijdens de volgende fases van de verbouwing zullen we camerabeveiliging integreren aan het gebouw zelf en zullen we ook binnen camera's plaatsen. In de kennels zal er camerabewaking zijn zodat we een constant zicht hebben op de pups en honden in training. Het is uiteraard niet de bedoeling dat iedereen die bij het BCG binnenkomt, zomaar tot bij alle afdelingen kan komen. Daarom zullen we de verschillende delen van het gebouw afscheiden van elkaar door deuren met toegangscontrole te installeren. Aan de hand van een badge hebben de medewerkers van het BCG dan toegang tot de verschillende onderdelen van het gebouw. Wil je zelf ook mee bijdragen aan een van de komende projecten? Dat kan via de doneerknop op deze pagina of door contact op te nemen via bcg@geleidehond.be of 012 23 43 19.
Lees meer
Bekijk alle

Anoniem

09-04-2024 | 15:28