Bouw mee aan onze geleidehondenschool!

Momenteel zijn we bezig met de afwerkingsfase van onze verbouwing, waarbij de laatste details en voorzieningen van groot belang zijn om onze doelstellingen te bereiken. Om deze fase succesvol af te kunnen ronden, hebben we extra financiële steun nodig. Wij geloven sterk in de kracht van onze missie en de positieve impact die onze geleidehonden hebben op het leven van mensen met een visuele beperking. Jouw bijdrage zal niet alleen helpen bij het realiseren van deze essentiële voorzieningen, maar zal ook bijdragen aan het verwezenlijken van de dromen en onafhankelijkheid van velen.

Wil je ons helpen? Dat kan!

Steun 1 van onze projecten door nu een gift te doen en help ons bouwen aan een nieuw onderdak voor onze bijzondere honden! 

Lees hier meer over onze projecten

 

Het Belgisch Centrum voor Geleidehonden is gemachtigd om fiscale attesten uit te schrijven, waardoor giften via dit steunplatform ook een belastingvermindering van 45 procent kunnen opleveren. 

Waar moet een gift aan voldoen om fiscaal aftrekbaar te zijn?

  • De gift moet minstens 40 euro bedragen, per kalenderjaar en per vereniging (deze kan samengesteld zijn uit verschillende stortingen van dezelfde schenker).
  • De gift moet gedaan zijn aan een erkende instelling.
  • De instelling moet een kwijtschrift uitreiken voor de giften die zij ontvangt. Deze attesten worden in het eerste kwartaal van het jaar volgend op de gift verzonden.
  • De gift moet in geld gedaan zijn, en van u alleen komen (dus niet de opbrengst van een collectieve geldinzameling of actie).
  • De gift gebeurt zonder tegenprestatie (deze mag niet geheel of zelfs gedeeltelijk de levering van een goed of de prestatie van een dienst vergoeden). 

Meer algemene info over onze verbouwing?

Wil je graag weten hoe wij van de oude Syntra gebouwen een nieuw BCG3.0 willen maken en waarom we dit verbouwingsproject nodig hadden? We vertellen jullie er graag alles over op de pagina's over onze verbouwing.

Wil je de toekomstbeelden van BCG 3.0 bekijken? Bekijk de foto's in onderstaande verbouwingsbrochure. 

Lees meer Lees minder

Start zelf een actie of doe mee met je team, je collega’s, je klas of je loopclub. Kijk hieronder voor inspirerende acties van anderen.

  Bekijk alle
11/07/2024 | 13:17

Geniet van de vakantie!

Beste lezer, beste sympathisant, Het bouwverlof komt eraan en dat betekent dat onze harde werkers bij BCG 3.0 even kunnen uitblazen. De afgelopen maanden hebben we veel vooruitgang geboekt met de verbouwingswerken en daar mogen we trots op zijn! Veel onderdelen van ons project zijn stilaan afgerond. Zo zijn alle keukens, kasten en vaste meubels geïnstalleerd, de vloeren afgewerkt en alle binnen- en buitenramen geplaatst. Dat geeft ons een goed gevoel! Ook op het vlak van duurzaamheid hebben we grote stappen vooruit gezet. Er werden verschillende warmtepompen geïnstalleerd doorheen het gebouw. Twee bij de afdeling die Ligo van ons huurt, twee bij het trainingscentrum en één bij het breedingcentrum. Dit zijn allemaal lucht/water warmtepompen.Eerder tijdens de verbouwingswerken werd er in de conciërgewoning een geothermische warmtepomp geplaatst. Daarnaast is het elektriciteitswerk, op de buitenverlichting na, ook al afgewerkt. Momenteel ligt de focus vooral op het verven van het breedingcentrum, zodat we daar snel naartoe kunnen verhuizen. Een belangrijke stap vooruit!  Graag willen we alle vakmensen en vrijwilligers bedanken voor hun enorme inzet. Jullie hebben fantastisch werk geleverd en daar zijn we jullie erg dankbaar voor. Geniet nu allemaal van een welverdiende en deugddoende vakantie!

Het Belgisch Centrum voor Geleidehonden is een nationale organisatie die de mobiliteit van mensen met een visuele beperking vergroot door blindengeleidehonden op te leiden. Zo kunnen personen met een visuele beperking zich in onze ‘ziende’ maatschappij weer op een veilige, meer ontspannen en efficiëntere manier verplaatsen en een actieve rol spelen, zoals bijvoorbeeld zelfstandig winkelen, werken en deelnemen aan socioculturele activiteiten.